Miten voikin olla näin saatanan väsynyt heti maanantaina? Tuntuu kyllä viime viikon jäljiltä, eritoten kun viikon vika treeni sijoittui sunnuntaille, ettei tästä nyt oikein pääse palautumaan. Huomenna olisi varsinainen salipäivä, ja tänään tuli kaupasta haettua sekä BCAA:ta purkillinen että niitä jo aikaisemmin mainostettuja Roosterin Booster Sticksei. Aminohapot nyt on kovaa treenaavalle tuttua kauraa, mutta nuo Roosterit tässä eniten epäilyttää. Kymmenen pakki tosiaan kustansi 7,90€ eli mistään kohtuuttoman hintaisesta kokeilusta ei ole kyse, mutta vilkastaas tarkemmin.

  • Kreatiinia         3000 mg
  • Beta-alaniini     1000 mg
  • Tauriinia           1000 mg
  • L-karnitiinia      1000 mg
  • L-tyrosiini          200 mg
  • C-vitamiini         100 mg
  • Kofeiini               50 mg

No juu. Kreatiinin vaikutus treenaamiseen on jo monesti todistettu, mutta 30g kertalaakista ennen treeniä? Voipi olla mun kokoiselle tyypille vielä turhan tuhti annos. Tauriini ja kofeiini nyt luonnollisesti nostavat vireystasoa, kun sitten karnitiini, tyrosiini ja alaniini keskittyvät enempi tsemppipuolelle. Ei tuosta nyt taatusti paska fiilis tule, mutta saas nähdä onko vain lätinää mainospuhe treenauksen edistyksellisyydestä tämän kanssa. Kreatiinin kanssa tosiaan saattaa käydä se legendaarinen "maha kuralle" -efekti, että parempi aloittaa vaikka puolikkaalla annoskoolla ja katsella siitä sitten etiäpäite. Kaikkea sitä...

Tässä nyt tullut pohdittua (taas vaihteeksi) treenin tavoitteita ja tuloksia. Luonnollisesti tässä vaiheessa painot nousevat mukavasti ja kehitys kulkee varsin haipakkaan, mutta pitää muistaa maltillisuus ja asettaa se tavoite sillä tapaa, ettei takapakit tuhoa epärealistisia toiveita. Jos tässä pikkuhiljaa aloittaisi varsinaisen treenin suunnittelun, nyt kun on menty massaliikkeillä + muutamalla eristävällä per liha. Vittumaisinta varmasti on alaselän ja käsien perässä laahaaminen, jostain kumman syystä en ole koskaan saanut kerättyä jerkkua enkä lihaa käsiin. Mitä erinäisimmillä treeneillä tullut kokeiltua mutta aina tuntuu jäävän kaiken muun kehityksessä jälkeen. Jonkin verran on nyt tullut tulosta kun olen 1-2 kertaa viikossa lisännyt eristäviä tumpuille, mutta massaliikkeiden rasitus tuntuu selkeästi sekä hauiksessa että ojentajassa. Alaselkään taas pitäisi aivan selkeästi lisätä hieman eristävää liikettä. Mavea en kauheasti vielä uskalla tehdä, enkä normikyykkyä runsaammilla painoilla juuri rangan rasituksen pelossa. Katsellaan nyt ensin lihat sekä tekniikka kuntoon, sitten lisätään mave ja raskaat kyykyt. 

Varsinaisen treenifilosofian olen pitänyt hyvin pitkälti oman kropan kuuntelun ja oppimisen pohjalta. Ongelmana lienee juuri ylitavoitteellisuus, sekä turhan suuri treenailuinto. Lepo sekä kunnon ruokailu pitäisi ehdottomasti mahduttaa paremmin tämän hetkiseen tilanteeseen. Tarkastelen varmaan vielä vuoden loppuun saakka tällä samalla "ohjelmalla", ja sitten tammikuun tienoilla aloitan hyvin luultavasti HST-tyyppisen ohjelman.

No mutta nyt lätinät seis. Huomenna salille, katsellaan päivityksen kera sitten!